Agenţii patogeni ai bolilor transmise pe cale hidrică sunt eliminaţi din organismul bolnavilor sau purtătorilor de germeni prin intestin şi/sau rinichi. Apele uzate fecaloid-menajere, apele reziduale provenind de la spitale, laboratoare de microbiologie conţin un număr foarte mare de bacterii, virusuri şi helminţi care pot contamina sursele de apă potabilă. Exploatarea defectuoasă a instalaţiilor de epurare şi de dezinfecţie a apei poate determina producerea unei epidemii hidrice, de aceea măsurile de asigurare a potabilităţii apei sunt reglementate prin legislaţie.
Reţineţi!
Epidemiile cu caracter hidric se pot produce nu numai prin apa de băut contaminată, ci şi prin intermediul fructelor, legumelor, zarzavaturilor care au fost irigate cu ape de suprafaţă poluate sau cu ape reziduale insuficient epurate. Adăparea animalelor cu ape din surse contaminate sau folosirea în hrana lor a furajelor din zone irigate cu ape de râu poluate sau cu ape reziduale, pot contamina totodată şi animalele. În afara epidemiilor hidrice, mai există şi o formă de manifestare numită şi forma sporadică. Numărul bolilor transmise prin apă este mare, anual pe glob îmbolnăvindu-se peste 500 de milioane de oameni.
Albumul selectat nu contine nici o poza.
Comentarii album • 0
Acest album nu are incă nici un comentariu.
Trimite mesaj
Către: alexa333
Mesaj:
alexa333
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.